ODDS INFÖR VM 2018

Vart fjärde år äger den största internationella fotbollsturneringen rum: världsmästerskapet i fotboll. Under en intensiv sommarmånad möts världens 32 bästa landslag i en kamp om den mest prestigefulla trofén av dem alla. Årets VM-turnering anordnas för första gången någonsin i Ryssland, och är första gången sedan 2006 som matcherna spelas på europeisk mark. Årets upplaga är den 21:a turneringen i sitt slag, och inte mindre än två landslag gör debut: Island och Panama!

Det svenska landslaget har redan stor erfarenhet av VM, efter att ha deltagit i 11 av de 20 turneringarna. De största framgångarna röntes 1958, där svenskarna tog sig ända till final. I början såg allt ut att gå vår väg, då Sverige lyckades ta ledningen efter bara fyra minuter. Tyvärr kom brasilianarna ikapp ganska fort, och matchen slutade 5 – 2 till Brasilien. Enligt Betfairs VM-odds är chansen för ett svenskt VM-guld 100/1, och oddsen för silver eller brons är inte heller särskilt bra. I jämförelse med andra länder har svenskarna en bit kvar när det gäller vissa prestationer. Därför kommer vi förmodligen inte få se en svensk forward vinna Guldskon, som brukar tilldelas en spelare vars landslag tagit sig långt i turneringen. Oftast brukar denne ha ett rykte om sig som en duktig målskytt. 2014 tilldelades Guldskon James Rodriguez från Colombia, som gjorde hela sex mål på bara fem matcher!

Om du gillar fotboll och betting kommer du säkert kunna dra nytta av vår infografik, särskilt om du själv planerar att spela på oddsen. I guiden går vi igenom några av de mest aktuella oddsen, till exempel vem som blir turneringens främste målgörare eller vilket landslag som slutligen avgår med segern. Du kan även betta på de första matcherna, till exempel gruppspelen som Sverige deltar i. Om du har extra stor tilltro till svenskarnas förmåga kan du till och med satsa på att Sverige tar hem VM-bucklan. Titta här!

19 Apr 2018