Hur fungerar en oddsbonus?

Att få bonus som ny spelare hos ett spelbolag är något mycket spännande och roligt. Då känner du att spelbolaget uppskattar dig som spelare och att du väljer just dem. När det gäller sportsbetting finns det något som kallas för oddsbonus. Här kan det handla om kontanter att spela med, gratisspel, riskfria spel eller en populär oddsboost. Vilken bonus du än erbjudes kommer den att vara kopplad till fastställda regler och villkor som måste följas. Här läser du vidare om hur en oddsbonus fungerar och vilka som kan få denna gåva hos ett svenskt spelbolag med en svensk spellicens.

Har du rätt att få välkomstbonus?

Detta kan låta som en mycket dum fråga, om ett spelbolag erbjuder en oddsbonus måste väl alla ha rätt att utnyttja denna? Ja, det kan tyckas så men detta är inte fallet sedan den svenska spellagen trädde i kraft 1 januari 2019. Numera kan du som svensk spelare hos ett spelbolag med svensk spellicens bara erhålla en välkomstbonus per licens. Det innebär att du som redan har erhållit en bonus hos ett annat varumärke som drivs av samma spelbolag inte kommer att kunna få ytterligare en välkomstbonus. Med anledning av detta är det viktigt att välja den rätta oddsbonusen.

Regler och villkor för oddsbonus

Oavsett om en oddsbonus kommer som gratisspel, riskfritt spel, oddsboost eller i kontanter att spela med så är det alltid två saker som är viktigast. Detta är vilket omsättningskrav som gäller och hur lång tid du får på dig att uppfylla det. På Tippat.se kan du alltid läsa om detta i recensionerna. För att göra det bästa valet jämför du omsättningskravet med storleken på ett erbjudande. En tumregel är att de oddsbonusar som är omsättningsfria, samt de som har ett mycket lågt omsättningskrav, är de bästa valen.

4 Dec 2019