Fotbollsallsvenskan 2018

År 2018:s upplaga av fotbollsallsvenskan blir den 94:e, sedan starten 1924. Som bekant är det den högsta ligan i Sverige för fotboll, och många av Sveriges mest folkkära spelare och klubbar håller hus här. Nytt för i år är bland annat att Trelleborg, Brommapojkarna och Dalkurd spelar. Läs mer om lagen lite längre ned i texten. Vill du tippa odds och betting på Allsvenskan rekommenderar vi dig att kika in på vår guide till insättningsbonusar och välkomstbonusar.

Malmö FF är regerande mästare

Den första april ställdes Malmö och Göteborg mot varandra för att sparka igång Allsvenskan 2017. Malmö skulle också komma att bli det lag som tog hem segern. Det här gjorde man på ett imponerande vis. Av 30 spelade matcher förlorade man endast fyra stycken. Sju var oavgjorda och resterande var vinster. Sammantaget landade man på 64 poäng och slog tvåan AIK med hyfsat god marginal, som fick 57 poäng. Åkte ut gjorde bland annat Halmstad och Eskilstuna.

Nya lag för säsongen

  • Brommapojkarna. Brommapojkarna är till stor del känt för sin ungdomsverksamhet. Med det sagt har herrlaget nått en hel del framgångar, inte minst på senare år. Inför 2018 kommer de att spela i högsta liga återigen, som de gjort ett antal gånger tidigare.
  • Dalkurd FF. Dalkurd FF är ett ungt lag. De bildades hösten 2004 och började spela i division 6 år 2005. På kort tid har de alltså tagit sig till högsta ligan, där de kommer att spela under 2018, för första gången i klubbens historia.
  • Trelleborg. Trelleborg har varit flera vändor i allsvenskan. De har åkt ur och tagit sig upp igen, och har sammanlagt gjort 17 allsvenska säsonger genom klubbens historia. 16 och en halv säsong har man gjort i Superettan.

Urval av arenor

  • Friends Arena. Friends Arena är den största arenan som används i Allsvenskan. Här finns en kapacitet för 50 000 åskådare. Klubben är AIK och underlaget är äkta gräs.
  • Gamla Ullevi. Gamla Ullevi är hemmaplan för IFK Göteborg och har en kapacitet på ca 18 500 personer. Underlaget är hybridgräs.
  • Östgötaporten. Den här arenan är hemmaplan för IFK Norrköping och har en kapacitet på nästan 16 000 åskådare. Underlaget är konstgräs.
29 Mar 2018